Ajankohtaista

9.11.2023

EPTA JULKISTAA YHTEISYRITYKSEN TOTEUTUMISEN VIESSMANN REFRIGERATION SOLUTIONSIN KANSSA

Epta S.p.A. ja Viessmann Refrigeration Solutions (VRS) ilmoittavat, että kilpailuviranomaisten hyväksynnän jälkeen he ovat saaneet päätökseen 18.7.2023 julkistetun yhteisyrityksen, jonka tarkoituksena on luoda Keski- ja Pohjois-Euroopan johtava kaupallisten kylmäratkaisujen toimittaja. Uusi yhtiö aloittaa toimintansa marraskuun 2023 alussa.

Kaupan myötä kaikki VRS:n kaupallinen kylmäratkaisutoiminta Saksassa, Puolassa, Tšekissä, Slovakiassa, Tanskassa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Baltiassa sekä Eptan toiminta Saksassa, Puolassa, Tanskassa, Suomessa ja Norjassa on siirtynyt Epta Central North Europe B.V.:lle, Eptan johtaman yhteisyrityksen yhteyteen perustetulle uudelle yhtiölle, jolla tulee olemaan yli 400 miljoonan euron liikevaihto ja 1600 työntekijää.

Nyt kun kauppa on saatu päätökseen, Epta ja VRS voivat keskittyä vahvistamaan johtajuuttaan Keski- ja Pohjois-Euroopassa, laajentamaan verkostoaan ja varmistamaan, että kummankin yrityksen asiakkaat ja yhteistyökumppanit hyötyvät laajemmasta tuote- ja palveluvalikoimasta.

Vuodesta 2023 on tulossa konsernin kasvun kannalta ratkaiseva vuosi, sanoo Eptan toimitusjohtaja Marco Nocivelli. Tavoitteena on laajentaa liiketoimintaamme ja vakiinnuttaa roolimme vihreän siirtymän mahdollistajana, joka tukee orgaanista kasvuamme yhdessä uusien kumppanuuksien kanssa. Kaupan toteutuminen on meille erityisen merkittävä hetki, joka kehittää ja vakauttaa toimintaamme ratkaisevan tärkeällä markkina-alueella. Voimme nyt hyödyntää uusia teollisia ja kaupallisia synergioita, mikä parantaa kykyämme tarjota saman katon alta kattava valikoima kestäviä tuotteita ja palveluja sekä laaja läsnäolo Pohjois- ja Keski-Euroopassa.

Yhteisyrityssopimus ei vaikuta Eptan liiketoimintoihin Länsi- ja Etelä-Euroopassa, Lähi-idässä, Latinalaisessa Amerikassa, Yhdysvalloissa, Aasian ja Tyynenmeren alueella sekä Oseaniassa.

VRS:n puhdastila- ja kylmähuoneratkaisutoiminta eivät kuulu kaupan piiriin. Myös VRS:n tuotantolaitos Saksan Hofissa ja siihen liittyvät myyntiyhtiöt sekä Viessmann Technologies pysyvät Viessmann-konsernin omistuksessa.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kylmäalan huoltoasentajia

Uudenmaan, Lahden ja Kuopion alueille. Tulisitko sinä osaksi tiimiämme?

Huoltoasentajan tehtävä koostuu erilaisista vika- ja kausihuoltotehtävistä sekä laitosasennuksista. Mahdollisuus osallistua huoltopäivystystyöhön katsotaan eduksi. Huoltoasentajana toimit itsenäisesti huoltokohteissamme omalla alueellasi (n. 50-100 km säteellä). Hakijalta edellytämme:

  • Kylmäalan koulutusta
  • Työkokemusta kylmäalan huoltotöistä tai vastaavista tehtävistä
  • Asiakaspalveluhenkisyyttä ja itsenäistä työskentelyotetta
  • Valmiutta liikkuvaan työhön ja joustavaan työaikaan 
  • Ajokorttia (vähintään B)
  • Riittävää suomen kielen taitoa, muu kielitaito katsotaan eduksi

Menestyt tehtävässä, kun viihdyt työssä asiakkaiden parissa ja olet omatoiminen, huolellinen ja tiimityöskentelytaitoinen. Huoltoasentajanamme työskentelet tärkeässä roolissa asiakkaidemme parissa ja luot positiivisia asiakaskokemuksia. Meillä onnistumisesi huomataan!

Tarjoamme sinulle kattavan perehdytyksen, vakituisen työtehtävän, joustavan työaikamallin sekä mahdollisuuden kehittää omaa osaamistasi. Käyttöösi saat nykyaikaiset työvälineet ja huoltoauton. Työntekijöillämme tarjoamme mm. liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointiedun sekä kattavan työterveyshuollon. Meillä pääset osaksi kasvavaa ja kehittyvää organisaatiota, tutustumaan mielenkiintoisiin projekteihin sekä kehittämään toimintaamme.

Lisätietoja tehtävistä saat huoltopäälliköiltämme: Uusimaa: Sanna Tolvanen 044 493 4859 /sanna.tolvanen@viessmann.com , Lahti: Petri Sivonen 044 545 6572 / petri.sivonen@fcool.fi ja Kuopio: Ismo Kokkonen 044 545 6610 / ismo.kokkonen@fcool.fi .

Jätä hakemuksesi oheisen linkin kautta 17.9.2023 mennessä. Hakemuksia käsitellään jo hakuaikana ja paikkoja täytetään heti sopivien henkilöiden löydyttyä.

https://www.recright.com/careers/fi/viessmann-refrigeration-systems-oy/kylmaalan-huoltoasentajia-64dcd8ed9183e373afc922dc

Olemme tasa-arvoinen työnantaja ja arvostamme monimuotoisuutta. Emme syrji rodun, uskonnon, ihonvärin, kansallisen alkuperän, sukupuolen, sukupuolen, sukupuolen ilmaisun, seksuaalisen suuntautumisen, iän, siviilisäädyn, veteraaniaseman tai vammaisuuden perusteella.

We care for cold. Viessmann Refrigeration Solutions is a leading European commercial refrigeration and clean room solutions provider with over 1,200 refrigeration professionals in 18 countries. We are part of the Viessmann Group family with 100+ years of experience, 12,100 colleagues and a turnover of over two billion euros in 120 countries. We go beyond being a refrigeration systems supplier by bringing our know-how, skills and competencies to find the best solutions for our customers within Food Retail, Food and Beverage Industry, Food Services and Health Care businesses. For the benefit of the generations to come.  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

31.8.2021

Viessmann Kylmäjärjestelmät ostaa Suomen Jääkylmä Oy:n ja FCool Oy:n

Porvoo, 31. elokuuta 2021 - Viessmann Kylmäjärjestelmät Oy on ostanut Suomen Jääkylmä Oy:n ja FCool Oy:n. Suomen Jääkylmä Oy ja Fcool Oy ovat vankkoja kylmätekniikan osaajia, jotka tarjoavat erityisesti kaupallisen kylmän urakointia ja huoltopalveluja. Yrityskaupalla Viessmann vahvistaa urakointi- ja palveluratkaisujensa tarjontaa suomalaisille asiakkaille, jotka saavat näin ammattilaisten tuen kylmäprojektien suunnitteluvaiheesta toteuttamiseen ja ylläpitoon saakka.

"Suomi on Viessmann Refrigeration Solutions -liiketoiminta-alueelle tärkeä markkina. Porvoon tehtaamme ja myyntiyhtiömme Viessmann Kylmäjärjestelmät Oy ovat luoneet Suomeen vankan markkina-aseman ja hyvät asiakassuhteet. Viime vuosina olemme kasvattaneet asennus- ja huoltopalveluitamme Euroopassa menestyksekkäästi ja nyt otamme samanlaisen askeleen Suomessa: jatkamme strategian toteuttamista yhdessä Jääkylmän ja FCoolin osaavien tiimien kanssa”, sanoo Frank Winters, Viessmann Refrigeration Solutions -liiketoiminta-alueen toimitusjohtaja.

Vuonna 2008 perustettu FCool Oy kattaa kylmätekniikan palvelut kaupallisen kylmän ja kylmävarastoinnin tarpeisiin. Yritys toimii Kuopiossa ja Lahdessa ja sen palveluksessa on 14 kylmäalan asiantuntijaa, jotka palvelevat vähittäiskaupan ja teollisuuden asiakkaita Itä- ja Etelä-Suomessa.

Suomen Jääkylmä Oy tarjoaa täyden valikoiman kylmäratkaisuja ja -palveluja, jotka kattavat kaikki kaupallisen kylmän tuotteet, palvelut sekä kylmätilojen ja -varastojen rakentamisen. Vuonna 2005 perustetun yrityksen palveluksessa on 25 kylmäalan ammattilaista, ja heidän toimipaikkansa sijaitsevat Keravalla ja Turussa kattaen Etelä- ja Länsi-Suomen toiminta-alueen.

“Yhdessä Viessmannin kanssa voimme kasvattaa palvelukykyämme entistä laajemmaksi” hallituksen puheenjohtaja Markku Elomaa Suomen Jääkylmä Oy:stä toteaa. ”Yritysten palvelujen ja osaamisen yhdistäminen hyödyttää asiakkaitamme ja työntekijöitämme. Voimme tarjota asiakkaillemme yhä laajemman valikoiman kylmäratkaisuja”, Elomaa kommentoi.

”Yhteistyö Viessmannin kanssa tarjoaa molemmille osapuolille erinomaiset liiketoimintamahdollisuudet ja takaa asiakastyytyväisyyden”, sanoo FCool Oy: n toimitusjohtaja Ismo Kokkonen. ”FCoolin ammattitaitoiset työntekijät ovat erittäin motivoituneita ja odottavat innolla uusia yhteisiä projekteja”, jatkaa Kokkonen.

”Suomen Jääkylmä ja FCool sekä ammattitaitoinen huolto- ja kumppaniverkostomme tarjoaa meille nyt entistä vahvemman paikallisen läsnäolon Suomessa. Tuotetarjontaamme liittyvät elinkaaripalvelut hyödyttävät asiakkaitamme ja kokeneiden kylmätekniikan osaajien avulla pystymme kehittämään uusia ratkaisuja asiakkaidemme ja ympäristömme hyväksi. Haluamme säilyttää ja kehittää vahvaa paikallista osaamista kylmäasiantuntijoina”, sanoo Mika Aaltonen, Viessmann Kylmäjärjestelmät Oy:n toimitusjohtaja.

Yritykset jatkavat toimintaansa omilla nimillään osana Viessmann-konsernia. Solmittu yrityskauppa ei aiheuta henkilöstövaikutuksia tai muutoksia toimivaan johtoon.

Lisätietoja:

Viessmann Kylmäjärjestelmät Oy, Mika Aaltonen

mika.aaltonen@viessmann.com, +358 (0)50 324 8610

Fcool Oy, Ismo Kokkonen

ismo.kokkonen@fcool.fi, +358 (0)44 545 6610

Suomen Jääkylmä Oy, Markku Elomaa

markku.elomaa@jaakylma.fi, +358 (0)40 542 7104

Viessmann Kylmäjärjestelmät

Viessmann Group on yksi johtavista kansainvälisistä lämmitys-, teollisuus- ja kylmäratkaisujen valmistajista. Perheyritys on perustettu vuonna 1917, ja sen palveluksessa on 12 750 työntekijää, ja konsernin liikevaihto on 2,8 miljardia euroa.

Viessmann Kylmäjärjestelmät Oy tarjoaa kaupallisen kylmän ratkaisuja vähittäiskaupan, ruokapalvelujen, ruoka- ja juomateollisuuden sekä terveydenhuollon asiakkaille Suomessa. Tuote- ja palveluvalikoimaan kuuluvat kylmälaitteet ja -huoneet, kylmätekniset järjestelmät sekä asennus- ja huoltopalvelut. Yritys on osa Viessmann Refrigeration Solutions -liiketoiminta-aluetta, joka työllistää lähes 1500 kylmäalan ammattilaista Euroopassa. Viessmannin tuotteet valmistetaan Saksan ja Suomen tehtailla, ja niitä edustavat paikalliset myyntiyhtiöt 20 maassa yhdessä laajan kumppaniverkoston kanssa.

kylma.viessmann.fi

Suomen Jääkylmä

Suomen Jääkylmä Oy on kylmälaitteiden monitoimija, jonka alaa ovat kylmäurakointi, kylmälaitteistojen ja -koneikkojen suunnittelu sekä kylmälaitehuolto. Jääkylmä on kylmäkoneiden ja jäähdytyksen erikoisliike, jolle yli 16 vuotta alalla ovat tuoneet satoja tyytyväisiä asiakkaita. Suomen Jääkylmä tarjoaa kylmäalan kokonaispalveluja erityisesti Etelä- ja Länsi-Suomen alueella. Yhtiön toimipaikat sijaitsevat Keravalla ja Turussa.

FCool

FCool Oy on erikoistunut kylmälaitteiden toimitukseen, asennukseen ja huoltoon. Vuonna 2008 perustettu kylmäalan erikoisliike tarjoaa kylmätekniikkaa kaupan ja teollisuuden alalle. Kylmälaitteiden asennus, huolto, myynti ja suunnittelu ovat yrityksen päätoiminta-alue. FCool tarjoaa vahvaa suomalaista ammattitaitoa uusimman kylmätekniikan saralta. FCool haluaa tarjota asiakkailleen ympäristöystävällisiä ratkaisuja ja palveluja, jotka sopivat juuri heidän yksilöllisiin tarpeisiinsa.